Anne Loes Nillesen gastspreker debat ‘Stand van de Stedenbouw’

2024-06-14 Daniëlle Lens

Anne Loes Nillesen gastspreker debat ‘Stand van de Stedenbouw’

Ben je benieuwd hoe de Next Generation aankijkt tegen ons vakgebied?
Kom dan naar het derde debat over de ‘Stand van de Stedenbouw’
19 juni van 19.30-22.00u, stadskantoor Utrecht.

Hoe is het om van de opleiding in de praktijk terecht te komen? Sluiten de werelden een beetje op elkaar aan of missen we scherpte in de wijze waarop actuele opgaven landen in de hedendaagse praktijk. Welke rollen en opgaven ziet de volgende generatie stedenbouwers op zich afkomen. Of, anderzijds sluit het onderwijs nog wel aan op hoe het in de praktijk werkt?! En waarin verschilt het werken bij een bureau, gemeente of ontwikkelaar.

Als sprekers zullen optreden Gerjan Streng, hij zal iets vertellen over zijn ervaringen als jong bureau met een missie. Arthur van der Laaken, recent afgestudeerd aan de Academie van Bouwkunst en werkzaam bij de gemeente Utrecht. Hij zal iets vertellen over de transitie van student naar stedenbouwkundige. En Anne van den Berg, hoe ervaart zij de sprong van TU naar de praktijk bij Ziegler Branderhorst.

Met Marjolein Peters (Studio Scale, en vakcoordinator Stedenbouw voor de PEP), Anne Loes Nillesen (Defacto en Professor Urban Design), Anouk Distelbrink (bestuur BNSP, docent HvA) en Tess Broekmans (Urhahn Urban Design en Professor Urban Design) hoe zij de relatie onderwijs en praktijk vanuit hun dubbele rol ervaren en met Menno van der Heijden (Academie/BPD) bespreken we hoe het is om als jonge stedenbouwkundige bij een ontwikkelaar te werken.


Kom je ook? Meld je aan bij de BNSP

Fill the form below in order to access the PDF:

    Fill the form below in order to access the PDF: